Soft Drinks Once Again Associated With Premature Death

Consumption of sweetened soft drinks is associated with an increase in all-cause deaths, according to the largest pan-European study to date to investigate this association. The investigators assessed total consumption of soft drinks by examining the intake of sugar-sweetened and artificially sweetened beverages separately. “The striking observation in our study was that both sugar-sweetened and artificially […]

Continue Reading

Ky ushqim e pastron mëlçinë tuaj menjëherë!

Mëlçia luan një nga rolet më të rëndësishme në metabolizmin e përgjithshëm të trupit. Në këtë laborator funksionojnë shumë ‘role’ të rëndësishme, të tilla si djegia e yndyrave, eliminimi i toksinave, prodhimi i disa proteinave, detoksifikimi, ruajtja dhe çlirimi i disa lëndëve ushqyese të rëndësishme dhe shumë të tjera. Megjithatë, dieta e varfër dhe zakonet […]

Continue Reading

Trëndafili i egër, bima e mrekullisë!

Tëndafili i egër është një bimë, që rritet në shkurre dhe vlerat e tij në kurimin e sëmundjeve janë të pallogaritshme. Në mjekësinë popullore pjesët që ndihmojnë në lehtësimin e sëmundjeve janë frutet, që përftohen pas tharjes së luleve. Frutet e trëndafilit të egër ndihmojnë mjaft në kurimin e disa prej sëmundjeve më të përhapura. Një […]

Continue Reading