Melanoma

Melanoma është kanceri më i rrezikshëm i lëkurës, i cili zhvillohet nga melanocitet – qeliza të lëkurës që prodhojnë melaninë (pigmenti që i jep ngjyrë lëkurës). Melanoma shfaqet si një nishan me ngjyrë kafe/të zezë ose lythë me karakteristika jo të rregullta. Melanoma përveçse në lëkurë, mund të shfaqet edhe në sy, thonjë apo dhe […]

Continue Reading

Çfarë është Vitiligo?

Vitiligo është patologjia e cila shkakton humbjen e pigmentimit të lëkurës.Kur ke vitiligo, qelizat që janë përgjegjëse për ngjyrën e lëkurës shkatërrohen. Këto qeliza, të quajtura melanocite, nuk prodhojnë më pigment të lëkurës të quajtur melaninë. Në momentin që qelizat nuk prodhojnë më melaninë, zonat e lëkurës humbasin ngjyrën ose bëhen të bardha. Njollat e […]

Continue Reading

RRAHJET E SHPEJTA TȄ ZEMRȄS

Ritmi i zemrës i referohet numrit të rrahjeve të zemrës në minutë i cili quhet edhe puls. Zakonisht ulja e rrahjeve të zemrës gjatë pushimit është një shenjë e shëndetit të mirë,por shpejtësia e rrahjeve të zemrës mund të tregojë praninë e një problemi të caktuar në qarkullimin e gjakut në trup dhe në natyrën […]

Continue Reading

VAJI I XHINXHERIT DHE BENEFITET NGA PERDORIMI I TIJ

Rrënja e xhinxherit është përdor ndër shekuj për vetitë e saj antiinflamatore, antibakteriale dhe antimykotike. Një ndër përfitimet primare të kësaj erëze, qoftë në trajtë pluhuri apo vaji, lidhet me aparatin tretës. Megjithatë, ekzistojnë dhe përfitime të tjera shëndetësore, për të cilat do të mësoni më shumë tani! Përmirëson funksionet e aparatit tretësVaji i xhinxherit […]

Continue Reading

Tetori rozë , muaji i ndërgjegjësimit

Tetori, në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e kancerit të gjirit dhe fokusi kryesor është në informimin dhe edukimin e femrave mbi rëndësinë e shëndetit të gjirit. Ekzistojnë disa mënyra kontrolli për gjirin të cilat janë : Vetëkontrolli mujor i gjirit Vetëkontrolli mujor i gjirit është një veprim shumë i thjeshtë […]

Continue Reading