Çfarë është Vitiligo?

Vitiligo është patologjia e cila shkakton humbjen e pigmentimit të lëkurës.Kur ke vitiligo, qelizat që janë përgjegjëse për ngjyrën e lëkurës shkatërrohen. Këto qeliza, të quajtura melanocite, nuk prodhojnë më pigment të lëkurës të quajtur melaninë. Në momentin që qelizat nuk prodhojnë më melaninë, zonat e lëkurës humbasin ngjyrën ose bëhen të bardha. Njollat e […]

Continue Reading

RRAHJET E SHPEJTA TȄ ZEMRȄS

Ritmi i zemrës i referohet numrit të rrahjeve të zemrës në minutë i cili quhet edhe puls. Zakonisht ulja e rrahjeve të zemrës gjatë pushimit është një shenjë e shëndetit të mirë,por shpejtësia e rrahjeve të zemrës mund të tregojë praninë e një problemi të caktuar në qarkullimin e gjakut në trup dhe në natyrën […]

Continue Reading

VAJI I XHINXHERIT DHE BENEFITET NGA PERDORIMI I TIJ

Rrënja e xhinxherit është përdor ndër shekuj për vetitë e saj antiinflamatore, antibakteriale dhe antimykotike. Një ndër përfitimet primare të kësaj erëze, qoftë në trajtë pluhuri apo vaji, lidhet me aparatin tretës. Megjithatë, ekzistojnë dhe përfitime të tjera shëndetësore, për të cilat do të mësoni më shumë tani! Përmirëson funksionet e aparatit tretësVaji i xhinxherit […]

Continue Reading

Tetori rozë , muaji i ndërgjegjësimit

Tetori, në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e kancerit të gjirit dhe fokusi kryesor është në informimin dhe edukimin e femrave mbi rëndësinë e shëndetit të gjirit. Ekzistojnë disa mënyra kontrolli për gjirin të cilat janë : Vetëkontrolli mujor i gjirit Vetëkontrolli mujor i gjirit është një veprim shumë i thjeshtë […]

Continue Reading

Healthy diet

Eating a healthy diet is not about strict limitations, staying unrealistically thin, or depriving yourself of the foods you love. Rather, it’s about feeling great, having more energy, improving your health, and boosting your mood.While some extreme diets may suggest otherwise, we all need a balance of protein, fat, carbohydrates, fiber, vitamins, and minerals in […]

Continue Reading

Vajrat esencialë (bimore)

Vajrat esencialë janë substanca të përbëra, të koncentruara e me veti të mrekullueshme mjekimi. Vajrat eterikë të përftuar nga bimë të ndryshme, kanë dhënë rezultate të mira në kurimin e disa sëmundjeve. Këta vajra bimorë janë të pasur me shumë lëndë ushqyese dhe kuruese dhe në sajë të përbërjes së tyre kanë specifikat e veta […]

Continue Reading

Si mund ta përforcojmë sistemin imunitar!

Sistemi imunitar kryen një funksion të jashtëzakonshëm, duke na mbrojtur nga mikroorganizmat që shkaktojnë sëmundje.  Ndiqni një strategji të shëndetshme jetese Vija e parë e mbrojtjes është që të zgjidhni jetesë të shëndetshme. Këshillat në këtë rast janë: Mos pini duhan; Mbani një dietë të pasur me fruta dhe perime, si dhe me drithëra të […]

Continue Reading

Trajtoni Covid-19 me COVMED, vepron shpejt duke lehtësuar simptomat e sëmundjes

COVMED 19 është një medikament bimor që ju vjen në ndihmë pacientëve të prekur me koronavirus duke lehtësuar simptomat e sëmundjes. I përbërë nga ekstraktet e bimëve medicinale COVMED 19 mund të përdoret nga grupmoshat mbi 15 vjeç si terapi plotësuese. Nuk ka efekte anësore dhe vepron menjehërë te të sëmurët me Covid-19, rrit imunitetin […]

Continue Reading