Benefitet e vajit të Farës së Kungullit

SHENDETI YNE

Nje diete e pasur me fara te kungullit ose vajin e kungullit ka rezultuar pozitive ne uljen e riskut te semundjeve te kancerit, te stomakut, te prostates dhe te gjirit.

  • Vlen per tu theksuar qe ka perqindje te larte te magnezit. Magnezi njihet per benefitet qe ka ne kontrollin e presionit te gjakut, ne uljen e riskut te problemeve te zemres, per rregullimin e nivelit te sheqerit ne gjak dhe uljen e nivelit te kolesterolit.
  • Vaji i kungullit ka vlera te larta nutritive, ai eshte i pasur me nivele te larta fibrash, proteinash, vitamin K, magnez, zink, hekur, fosfor gjithashtu eshte i pasur me antioksidante dhe vitamin B12. Duke qene se eshte i pasur me antioksidante ajo ka veti anti inflamatore dhe mbron qelizat prandaj duhet te konsumojme ushqime me perqindje te larte antioksidantesh.
  • Ne studime te ndryshme shikohen veti te tij pozitive ne mirembajtjen e artritit.
  • Rezultatet e mrekullueshme ka dhene dhe ne problemet e prostates se zmadhuar dhe ne problemet e traktit te urines.
  • Ndihmon ne permiresimin e simptomave te menopauzes. Femrat qe kane provuar te marrin doza te vogla cdo dite te vajit te kungullit kane pasur permiresime te dukshme.
  • Nje tjeter detaj qe duhet theksuar jane dhe benefitet qe jep vaji i fares se kungullit ne lekure dhe floke. Eshte shume e thjeshte per ta bere pjese te dietave tuaja.Vajin e fares se kungullit mund ta perdorni ne sallate apo supe, por edhe si shtojce ushqimore ne smoothie.