Vajrat esencialë (bimore)

Vajrat esencialë janë substanca të përbëra, të koncentruara e me veti të mrekullueshme mjekimi. Vajrat eterikë të përftuar nga bimë të ndryshme, kanë dhënë rezultate të mira në kurimin e disa sëmundjeve. Këta vajra bimorë janë të pasur me shumë lëndë ushqyese dhe kuruese dhe në sajë të përbërjes së tyre kanë specifikat e veta […]

Continue Reading

What is colorectal cancer?

Colorectal cancer is a term used to refer to cancer that develops in the colon or the rectum. These cancers are sometimes referred to separately as colon cancer or rectal cancer, depending on where they start. Colon cancer and rectal cancer have many features in common, which is why they are discussed together in this […]

Continue Reading

KANCERI I MUSHKERIVE

Kanceri i mushkërive është sëmundje malinje (e keqe ) që në popull njihet edhe me emrin tumor femëror (emërtim që nënkupton metastazimin – përhapjen gjegjësisht shumimin e “mishit të egër”). Simptomatologjia Simptomat e para që kanë lidhje me kancerin e mushkërive janë të përgjithshme (lodhja, plogështia, kolla e thatë, apo edhe me këlbazë, temperaturë lehtësisht […]

Continue Reading

Parandalimi i sëmundjeve të zemrës, 4 hapat që ju vijnë në ndihmë

Sëmundjet e zemrës janë shkaku kryesor i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC). Në Shtetet e Bashkuara, një në çdo 4 vdekje është rezultat i një sëmundjeje të zemrës. Ndërsa sëmundjet e zemrës mund të jenë vdekjeprurëse, ato janë gjithashtu të parandalueshme në shumicën e njerëzve. Duke […]

Continue Reading

Ushqimet që mund të parandalojnë kancerin

Kanceri lind nga një qelizë e vetme normale, e cila shndërrohet vetëvetiu në qelizë kancerogjene duke kaluar në faza të ndryshme, dhe duke formuar kështu masat tumorale malinje. Ndër faktorët kryesorë që shkaktojnë kancer veçohen: pirja e duhanit, mbipesha dhe obeziteti, ngrënia e pakët e perimeve dhe frutave, alkooli dhe ndotja e ajrit. Por a […]

Continue Reading