Gastriti, ja si ta menaxhoni në kushte shtëpie

Gastriti është inflamacion i mukozës së stomakut dhe klasifikohet në akut (i menjëhershëm), ose kronik.Shkaku kryesor i të dy llojeve të gastritit është infeksioni i mukozës gastrike prej një bakteri të quajtur Helikobakter Pilori. Shkaqe te tjera rënditen përdorimi për një kohë të gjatë i ilaçeve kundër dhimbjeve, alkooli, drogërat, helmimet nga disa usqime, stresi […]

Continue Reading

Ushqimet që duhet të shmangni në darkë

Gjatë darkave është me rëndësi që të evitoni ushqimet apo produktet ushqimore që janë të vështira për t’u tretur. Më poshtë janë disa prej këtyre produkteve. Brokoli dhe lulelakra janë të ngarkuara me vitamina që janë të shkëlqyera për ju, por ato gjithashtu mbartin një sasi të madhe të fibrave të tretshme, e cila kërkon […]

Continue Reading