Bronkofam

Pneumonia eshte nje kategori e infeksioneve të mushkërive. Kjo ndodh kur viruset, bakteret ose myku shkaktojnë inflamacion dhe infeksion në alveolet në mushkëri. Personat e prekur nga bronkopneumonia mund të kenë probleme me frymëmarrjen, sepse rrugët e frymëmarrjes së tyre ngushtohen. Për shkak të inflamacionit, mushkëritë mund të mos kenë mjaftueshëm ajër. Simptomat e bronkopneumonisë […]

Continue Reading

Melaginina

Pse Melagenina është zgjidhja e duhur për Vitiligon Vitiligo është një sëmundje dermatologjike që shfaqet me njolla të bardha ose me ngjyrë më të çelët se lëkura normale. Shenja kryesore e vitiligos është humbja e ndjeshme e ngjyrës së lëkurës. Zonat e prekura zakonisht janë zonat e ekspozuara nga dielli, siç janë duart, këmbët, krahët, […]

Continue Reading

Parandalimi i sëmundjeve të zemrës, 4 hapat që ju vijnë në ndihmë

Sëmundjet e zemrës janë shkaku kryesor i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC). Në Shtetet e Bashkuara, një në çdo 4 vdekje është rezultat i një sëmundjeje të zemrës. Ndërsa sëmundjet e zemrës mund të jenë vdekjeprurëse, ato janë gjithashtu të parandalueshme në shumicën e njerëzve. Duke […]

Continue Reading

Ushqimet që mund të parandalojnë kancerin

Kanceri lind nga një qelizë e vetme normale, e cila shndërrohet vetëvetiu në qelizë kancerogjene duke kaluar në faza të ndryshme, dhe duke formuar kështu masat tumorale malinje. Ndër faktorët kryesorë që shkaktojnë kancer veçohen: pirja e duhanit, mbipesha dhe obeziteti, ngrënia e pakët e perimeve dhe frutave, alkooli dhe ndotja e ajrit. Por a […]

Continue Reading

Limoni ul rrezikun e goditjes në tru

Limonët janë një burim i mirë i vitaminës C dhe i flavonoideve. Sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës (AHA), limoni mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut të goditjes ishemike, kryesisht te femrat. Sipas një studimi të realizuar në 70,000 gra, për një periudhë 14-vjeçare, tregoi se ata që hëngrën mandarina, limonë dhe portokaj kishin një […]

Continue Reading