Fara e zezë, bima çudibërëse që shëron çdo sëmundje!

SHENDETI YNE


Fara e zezë e njohur në gjuhën mjekësore si Nigella Sativa është një bimë, lëngu i së cilës ka efekte çudibërëse në shërimin e shumë sëmundjeve. Vaji i farës së zezë është mjaft i pasur me vlera ushqyese. Ai përmban rreth 15 lloje aminoacidesh, proteina, kalcium, hekur, zink, kalium, fosfor, acide yndyrore, vitamin A, B1, C dhe carroten (provitaminë A).

Vetitë e Vajit të Farës së Zezë janë të shumta:

 • Ndihmon kundër viruseve dhe gripeve
 • Ndihmon në forcimin e imunitetit
 • Ndihmon kundër mykut
 • Ndihmon kundër infeksioneve
 • Ndihmon në shëndetin e lëkurës
 • Ndihmon në reduktimin e stresit
 • Ndihmon për gjumë më të shëndetshëm
 • Mbron shėndetin e veshkave•
 • Frenues i nekrozës së tumorit “alfa”
 • Ndihmon rënien nga pesha
 • Ul nivelin e lartė tė kolesterolit
 • Mbron shëndetin kardiovaskular
 • Ndihmon trajtimin e ekzemës, epilepsisë
 • Lehtëson dhimbjet muskulare
 • Ndalon rënien e flokëve dhe stimulon rritjen e tyre.