Ilaçi anti-tumoral VIDATOX, ja kur nisin të vërehen rezultatet e para

LAJME SHENDETI YNE

Vidatox është një ilaç i prodhuar nga pesë proteina peptide të nxjerra nga helmi i akrepit blu (Rophalorus junceus), i cili është endemik në Kubë dhe që ka efekt analgjezik, anti-inflamator dhe anti-kancerogjen në më shumë se 15 linja të ndryshme qelizash kanceroze.

Rezultati i 15 viteve të hulumtimit, deri në tetor 2010 Vidatox është testuar në më shumë se 10,000 pacientë me kancer, rreth 3.500 prej tyre të huaj, me rezultate pozitive si në përmirësimin e cilësisë së jetës, ashtu edhe në ndalimin e rritjes së tumorit brenda vitit të parë. Sipas “Labiofam”, një laborator farmaceutik kuban, ajo nuk ka kundërindikacione dhe është në përputhje me çdo trajtim tjetër onkologjik.

Kompania prezantoi rezultatet e hulumtimit të saj mbi Vidatox në kongresin e saj të parë ndërkombëtar në fund të shtatorit në Havana para rreth 500 delegatëve nga të gjitha vendet e botës. Një tjetër rezultat i rëndësishëm klinik tregoi se 90% e pacientëve që morën Vidatox në dozën e dhënë, raportuan përmirësim të simptomave klinike bazuar në konsultim, dhe në 62% të tyre dhimbja fillestare evoluoi në një formë të butë që nuk kërkonte trajtim të mëtejshëm, ndërsa 27% raportuan për mungesë dhimbjeje.

Mjekët thonë se përdorimi i Vidatox mund të përmirësojë cilësinë e jetës, të rrisë mbijetesën dhe të frenojë avancimin e tumorit. Vidatox sipas protokolit përdoret 1 vit pa ndërprerje dhe pas mbarimit të çdo 3 flakonëve bëhet një rikontroll për të parë ecurinë e pacientit nën trajtimin me Vidatox.