Pagjumësia merr fund me bimën valeriana, ja si e mund valiumin.

HOMOEPATIA SHENDETI YNE

VALERIANA, VALIUMI NATYRAL

Shpesh herë rrënjët e bimës Valeriana i njohim ndryshe si “Valium”.

Në fakt, kjo bimë është përdorur që në kohët e lashta për të promovuar me qetësinë dhe një gjumë të rehatshëm.

Megjithëse kjo bimë është vlerësuar pozitivisht, shumë pyetje janë ngritur mbi efikasitetin dhe sigurinë e përdorimit të kësaj bime.

Ky artikull ju njeh me benefitet e kesaj bime si dhe si ta përdorni atë për të përfituar rezultate maksimale.

Valeriana officinalis, e njohur si valeriana, është një bimë me origjinë nga Azia dhe Europa, por rritet në Amerikë, Kinë dhe vende të tjera.

Lulet e kësaj bime janë përdorur për të bërë parfume, ndersa rrenjet janë përdorur në mjekësinë tradicionale 2000 vite më parë.

Ndersa lulet e kesaj bime jane mjaft delikate, rrenjet e saj jane shume te forta dhe në perberjen e tyre kane perberes pergjegjes me veti sedative.

Emri “valerian” rrjedh nga folja Latine valere, që do të thotë “të jesh i fortë”, ose “të jesh i shëndetshëm”.

Ekstrakti i rrenjeve te bimës Valerian gjenden si një suplement në formë të lëngshme.

Ajo mund të konsumohet shumë mirë dhe si çaj, pasi në Shqipëri gjendet vetem tek Klinika Kubane “San Marco”.