Vitiligo, semundja e lekures ja si mund ta kurojme dhe ta mbajm nen kontroll

SHENDETI YNE

Melagenina plus ( Melagenina + Calcium Chloride) eshte nje ekstrakt alkoolik i placentes humane, nje produkt farmakologjik qe gezon efektin e rritjes se riprodhimit te melanociteve ne kufijte apo brenda zones akronike te pacientit, po ashtu per te nxitur dhe procesin e prodhimit te melanines, arsye per te cilen ajo perben nje trajtim efektiv ndaj Vitiligos.       

                                                                                                  

Melagenina plus ( Melagenina + Calcium Chloride) eshte nje ekstrakt alkoolik i placentes humane, nje produkt farmakologjik qe gezon efektin e rritjes se riprodhimit te melanociteve ne kufijte apo brenda zones akronike te pacientit, po ashtu per te nxitur dhe procesin e prodhimit te melanines, arsye per te cilen ajo perben nje trajtim efektiv ndaj Vitiligos.

Dozimi

Perpara perdorimit tundeni shisheni mire. Me gishta perhapni locionin e Melagenines mbi zonat e depigmentuara, 1 here ne 24 ore. Jo te ekspozoheni ne rrezet e diellit.

Pritshmerite

Nese trajtimi behet si duhet, brenda 3-7 diteve shihet nje skuqje ne zonen e depigmentuar, pasuar nga nje opacifikim dhe ripigmentim i kesaj zone.

Melagenina plus mund te aplikohet edhe ne siperfaqe mukoze, pa asnje risk. Mos e ferkoni zonen ku do aplikoni locionin per te shmangur irritimin e saj.

Efekti ripigmentues i Melagenina plus eshte selektiv. Nuk ka efekt ne lekuren e shendoshe.

Lekura e erret ripigmentohet me shpejt se lekura e bardhe.

Melagenina plus vepron ne shtresen bazale te epidermes nepermjet absorbimit transkutan te saj ne zonen ku aplikohet.

Ripigmentimi ne rastet me Vitiligo eshte i pakthyeshem. Trajtimi me Melagenina plus eshte i pademshem. Mund te perdoret ne te rritur edhe femije, perfshire te moshuar dhe grate gjate shtatzanise apo ciklit menstrual. Nuk ka nderveprim me ushqime apo medikamente, me perjashtim te psoraleneve, citostatikeve dhe kortikosteroideve.

Melagenina plus nuk ka efekte te demshme lokale apo sistemike.

Kujdes

Ne fillim te trajtimit, zona te reja akronike shfaqen, ose permasat e zonave ekzistuese rriten ne 40% te pacienteve. Ky eshte nje efekt tranzitor dhe nuk ndikon ne prognoze.

Prezantimi

234 ml shishe qelqi.

Perberja

Fraksion lipoproteinie nga placenta humane i tretur ne alkool (90 grade) dhe CaCl2.

Vitiligo nuk vret… por mund te jape efekte negative ne psikologjike te ata qe e mendojne te pakthyeshme; megjithate, me Melagenina plus shpresa per ta kuruar plotesisht ate tashme eshte nje realitet.