Vitiligo, sëmundja dermatologjike që shfaqet me njolla të bardha. Melagenina është zgjidhja

Vitiligo është një sëmundje dermatologjike që shfaqet me njolla të bardha ose me ngjyrë më të çelët se lëkura normale. Kjo patologji shfaqet kur melanocitet brenda lëkurës vdesin. Melanocitet janë qelizat përgjegjëse për prodhimin e pigmentit të lëkurës, melaninës, e cila i jep lëkurës ngjyrën e saj dhe e mbron atë nga rrezet UV të […]

Continue Reading

Hipertensioni, gabimet që bëhen gjatë matjes dhe si duhet të shmangen

Hipertensioni apo tensioni i lartë i gjakut është një nga problemet shëndetësore më të shpeshta. “Mënyra sesi përgatiteni për matjen, pozicionin e krahut tuaj dhe faktorë të tjerë mund të ndryshojnë leximin e presionit të gjakut me 10% ose më shumë”, vihet në dukje nga Shkolla  Mjekësore e Harvardit. Udhëzimet kombëtare dhe ndërkombëtare ofrojnë manuale […]

Continue Reading