Kanceri i gjirit, ja çfarë duhet të bëni për të ulur rrezikun e prekjes nga sëmundja

Beteja për të mposhtur kancerin e gjirit është e vazhdueshme. Por ndërsa progresi mund të duket i ngadaltë në kohë, pothuajse çdo ditë studiuesit raportojnë përparime në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjes. Për parandalimin e kancerit të gjirit nuk ka një mënyrë apo formulë të sigurtë, por ka gjëra që mund të bëni të cilat […]

Continue Reading

Trajtimi me Melagenin i Vitiligos, efektet pas javës së parë

Vitiligo nuk është një sëmundje vdekjeprurëse, por mund të jap efekte negative në aspektin psikologjik te ata që e mendojnë të pakthyeshme. Me Melagenina plus shpresa për ta kuruar plotësisht atë tashmë është një realitet. Ky medikament është një ekstrakt alkoolik i placentës humane, një produkt farmakologjik që gëzon efektin e rritjes së riprodhimit të […]

Continue Reading

Vitiligo, sëmundja dermatologjike që shfaqet me njolla të bardha. Melagenina është zgjidhja

Vitiligo është një sëmundje dermatologjike që shfaqet me njolla të bardha ose me ngjyrë më të çelët se lëkura normale. Kjo patologji shfaqet kur melanocitet brenda lëkurës vdesin. Melanocitet janë qelizat përgjegjëse për prodhimin e pigmentit të lëkurës, melaninës, e cila i jep lëkurës ngjyrën e saj dhe e mbron atë nga rrezet UV të […]

Continue Reading

Hipertensioni, gabimet që bëhen gjatë matjes dhe si duhet të shmangen

Hipertensioni apo tensioni i lartë i gjakut është një nga problemet shëndetësore më të shpeshta. “Mënyra sesi përgatiteni për matjen, pozicionin e krahut tuaj dhe faktorë të tjerë mund të ndryshojnë leximin e presionit të gjakut me 10% ose më shumë”, vihet në dukje nga Shkolla  Mjekësore e Harvardit. Udhëzimet kombëtare dhe ndërkombëtare ofrojnë manuale […]

Continue Reading