Kanceri i mushkërive, si ta dalloni në fazat e hershme dhe përfitimet nga trajtimi me VIDATOX

LAJME SHENDETI YNE

 Një kollë që zgjat deri në 4 javë duhet si rregull të mos përbëjë bazë për t’u shqetësuar, por kolla që zgjat mbi 4 javë dhe pas trajtimit mjekësor duhet të shërbejë si një tregues për kërkimin e një konsulte mjekësore me të specializuar sepse kjo kollë e zgjatur veç sëmundjeve të tjera të mushkërive mundet që si shkak të ketë dhe tumoret pulmonare. Po ashtu, rreth gjysma e pacientëve të prekur nga tumoret bronkopulmonare referojnë për gjëndje diskonforti në gjoks dhe deri për dhimbje gjoksi që në jo pak raste pacienti nuk arrin të bëjë lokalizimin e saktë të dhimbjes. Shenja të tjera veçohen ngjirjet e zërit, te vjellat rënia në peshë, anoreksia, gjëndje presioni në regjonet e qafës, dhimbje kockore, çrregullime të sistemit nervor etj. Por Vidatox është provuar që vepron kundër qelizave kancerogjene duke mos lejuar përhapjen e tyre.  I bërë nga helmi i Rhopalurus junceus, një akrep i rrallë blu që gjendet vetëm në Kubë, ky ilaç konsiderohet një burim natyror për terapinë e kancerit. Vidatox luan një rol shumë të rëndësishëm në pacientët që kanë kaluar nëpër të gjitha fazat e trajtimit  si operacioni, kimioterapia, radioterapia, trajtimi hormonal . Nuk ka asnjë kundraindikacion apo ndërveprim medikamentoz, përkundrazi eviton efektet negative që jep kemioterapia. Për më tepër, helmi ka efekt të fortë analgjezik dhe anti-inflamator. Ai lejon që pacientët në fazë të avancuar të përmirësojnë cilësinë e tyre të jetës dhe të heqin dorë nga morfina.