Përfitimet nga Vaji i Farës së Kungullit

LAJME VAJRA BIMOR

Nje diete e pasur me fara te kungullit ose vajin e kungullit ka rezultuar pozitive ne uljen e riskut te semundjeve te kancerit, te stomakut, te prostates dhe te gjirit. Vlen per t’u theksuar qe ka perqindje te larte te magnezit.

Magnezi njihet per benefitet qe ka ne kontrollin e presionit te gjakut, ne uljen e riskut te problemeve te zemres, per rregullimin e nivelit te sheqerit ne gjak dhe uljen e nivelit te kolesterolit.

Vaji i kungullit ka vlera te larta nutritive, ai eshte i pasur me nivele te larta fibrash, proteinash, vitamin K, magnez, zink, hekur, fosfor gjithashtu eshte i pasur me antioksidante dhe vitamin B12.

Duke qene se eshte i pasur me antioksidante ajo ka veti anti inflamatore dhe mbron qelizat prandaj duhet te konsumojme ushqime me perqindje te larte antioksidantesh.

Ne studime te ndryshme shikohen veti te tij pozitive ne mirembajtjen e artritit. Rezultatet e mrekullueshme ka dhene dhe ne problemet e prostates se zmadhuar dhe ne problemet e traktit te urines.

Ndihmon ne permiresimin e simptomave te menopauzes. Femrat qe kane provuar te marrin doza te vogla cdo dite te vajit te kungullit kane pasur permiresime te dukshme.

Nje tjeter detaj qe duhet theksuar jane dhe benefitet qe jep vaji i fares se kungullit ne lekure dhe floke.

Eshte shume e thjeshte per ta bere pjese te dietave tuaja.

Vajin e fares se kungullit mund ta perdorni ne sallate apo supe, por edhe si shtojce ushqimore ne smoothie.

Vajin e Farës së Kungullit mund ta gjeni edhe në Klinikën Kubane “San Marko”.